کد مطلب: 173231
گزارش دانا از اصرار مداوم اصلاح‌طلبان براي گران کردن پايتخت؛
درآمد زايي اصلاح طلبان از "شهر سوخته" قاليباف!/ پايتخت شهر اشراف‌ و لاکچري‌ها مي‌شود؟
تاریخ انتشار : 1397/10/22 13:30:44
نمایش : 1186
اصلاح طلبان که حالا از آب هم کره مي گيرند درباره تونل هايي که اغلب در زمان شهرداري قاليباف بنا شده است و حاصل مديريت وي را شهري سوخته مي ناميدند مي خواهند درآمد درآمدزايي کنند.

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ زماني که اصلاح طلبان به واسطه در اختيار گرفتن تمام کرسي هاي پارلمان شهري مديريت اين را در دست گرفتند و مديريت 12 ساله «محمد باقر قاليباف» به اتمام رسيد، اصلاح طلبان شروع به تخريب شهردار اسبق تهران کردند و حاصل مديريت وي را «شهر سوخته» ناميدند. اين پروپاگاند و تخريب عليه قاليباف تا به جايي بود که اغلب اصلاح طلبان وضعيت شهر تهران را اسف بار توصيف مي کردند. اما حالا بعد از گذشت يک سال و نيم اصلاح طلبان که سه شهردار تا به امروز عوض کرده اند و شاهد بي ثباتي مديريتي در پايتخت و همچنين عدم پيش روي طرح هاي عمراني اين کلانشهر هستيم، طرح پولي سازي شهر تهران را کليد زده اند.

اصلاح طلبان در مقاطع مختلف از زماني که تهران راتحويل گرفته اند شعار پولي شدن تهران را سر داده اند. اعضاي اين جريان سياسي متفق القول مي گويند که تهرانيان اگر مي خواهند به عنوان يک شهروند در پايتخت زندگي کنند بايد هزينه‌هاي آن را هم بپذيرند.

اصلاح طلباني که روي گران شهر تهران تاکيد کرده اند

کساني چون «محسن صفايي فراهاني»، فعال اصلاح طلب، «حسين مرعشي»، عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران، «سيدحسين هاشمي»، قائم مقام وزير کشور و استاندار سابق تهران از پايين بودن هزينه زندگي در شهر تهران انتقاد و آنرا عاملي براي مهاجرت به پايتخت عنوان کردند و خواستار بالابردن هزينه براي جلوگيري از اين امر شدند.

همچنين نجفي، شهرداري اسبق تهران با بيان اينکه هزينه زندگي شهري در تهران نسبت به ساير پايتخت‌هاي جهان چندان زياد نيست، گفت:«اگر نگاهي به تفاوت‌هاي هزينه زندگي در تهران با ساير شهرهاي دنيا  بياندازيم، در مي‌يابيم که زندگي در تهران بسيار کم هزينه است، از همين رو تاکيد مي‌کنم که لازم است عوارض خودروهاي لوکس افزايش يابد تا بيش از اين شاهد تحميل يک زندگي لوکس به شهر نباشيم. بايد به قدري هزينه استفاده از خودروي شخصي افزايش يابد که شهروندان استفاده از آن را به صرفه ندانند و به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومي سوق يابند.»

«محمود ميرلوحي»، عضو شوراي شهر تهران نيز با بيان اينکه مترو تهران قيمت واقعي بليط را ندارد گفت: « در حال حاضر تنها با توجه به هزينه هاي بهره برداري و آن هم تنها هزينه هاي جاري عدد اعلامي 2300 تومان است که بر اساس آنچه در دنيا مرسوم است قيمت بليط در تهران چيزي در حدود 10 هزار تومان تمام مي شود.»

وي با گلايه از اينکه ما نمي گوييم زندگي در تهران بايد گران بشود افزود: بايد کسي که در تهران زندگي مي کند هزينه هاي زندگي در تهران را بپردازد وحمل و نقل عمومي همزمان با اين حجم خودرو و مصرف روزانه بنزين خودروهاي شخصي که اتفاق نمي افتد.

سخنان شهردار فعلي تهران درباره پولي کردن بزرگراه ها

در همين رابطه، «پيروز حناچي»، شهردار جديد تهران که در يک سال پيش معاون فني و عمراني شهرداري تهران را بر عهده داشت اعلام کرد احتمال واگذاري اتوبان‌هاي داخل شهر به بخش خصوصي وجود دارد و قرار است بخش خصوصي براي عبور خودروها از اين معابر، عوارض دريافت کند.

حناچي، در نشست خبري خود اعلام کرد احتمال دارد برخي بزرگراه هاي درون شهري تهران به بخش خصوصي فروخته شده و خودروها براي عبور از اين بزرگراه ها، عوارض بپردازند. ما ناچاريم حتي خيلي کم به اين سمت حرکت کنيم، با اين روش، مکانيزم تامين منابع مالي در شهر متفاوت مي شود.

وي افزود: با اين روش، مسئولان شهرداري ديگر گزارش نمي دهند پروژه اي به خاطر مسايل مالي متوقف شده است.

اما چندي بعد با انتقاد افکارعمومي و رسانه ها از چنين سخناني وي به تصحيح سخنان خود پرداخت و با تکذيب پولي سازي بزرگراه‌هاي  شهر تهران گفت: « يکي از راهکار‌هاي تأمين هزينه‌هاي نگهداشت معابر حمل و نقلي در اکثر کلانشهر‌هاي دنيا، اخذ عوارض تردد از خودرو‌ها است. در شهر تهران، اما چنين رويه‌اي موسوم نبوده و نيست، اما در حال حاضر به پيشنهاد روشني در مورد آن دست پيدا نکرده ايم و چنين چيزي در دستور کار نيست، اما به هر حال مي‌توانيم به آن فکر کنيم.»

وي افزود: «در مورد پروژه‌هاي بزرگراهي که از اين پس کار ساخت آن‌ها را شروع خواهيم کرد، مي‌توانيم چنين نگاهي را از ابتدا داشته باشيم و به راحتي اين کار امکان پذير است.»

اصلاح طلبان از شهر سوخته قاليباف درآمد کسب مي کنند!

اصلاح طلبان که حالا از آب هم کره مي گيرند درباره تونل هايي که اغلب در زمان شهرداري قاليباف بنا شده است و حاصل مديريت وي را شهري سوخته مي ناميدند مي خواهند درآمد درآمدزايي کنند.

در همين رابطه، معاونت حمل و نقل و ترافيک اين هفته پيش‌نويس لايحه‌اي را به معاونت برنامه ريزي، توسعه شهري و امور شوراهاي شهرداري تهران ارائه کرده است که بر اساس آن ۵ تونل تهران و اتوبان صدر مشمول دريافت عوارض عبور و مرور مي شود. پيش نويس اين لايحه در اداره تدوين قوانين و مقررات شهرداري تهران مورد بررسي قرار گرفته و اين لايحه از لحاظ کارشناسي و حقوقي بررسي شده که در نهايت لايحه به تاييد رسيده و به زودي به شوراي شهر ارسال مي شود.

بر اساس اين لايحه، تونل‌هاي نيايش، رسالت، توحيد، شهداي غزه و اميرکبير و اتوبان صدر مشمول دريافت عوارض شده و خودروهاي عبوري براي هر بار عبور بايد رقمي را به عنوان عوارض پرداخت کنند که گفته مي شود حداقل عوارض پيش بيني شده حدود ۳ هزار تومان خواهد بود.

مولفه‌هايي که نرخ عوارض را تعيين مي کند شامل طول تونل، داشتن معاينه فني و معاينه فني برتر، ساعت تردد خواهد بود.

در همين رابطه، «حجت نظري»، عضو شوراي شهر تهران در توييتي با رد ادعاي پولي شدن تونل‌هاي شهري پايتخت در توئيتر خود نوشت: "اخذ عوارض از خودروها براي تردد در تونل‌هاي شهري صرفاً ايده‌ايست که معاون حمل‌ونقل و ترافيک شهردار مطرح کرده و لايحه‌اي براي آن به شورا نيامده؛ مردم دستگاه پولسازي براي جبران کسري بودجه نيستند و باشناختي که از همکارانم دارم اين پيشنهاد در صورت ارائه به شوراي شهر رد مي‌شود."
 
اما قرائن حاکي از آن است که "مديران اصلاح‌طلب شهري" به دنبال تصويب اين طرح و اجراي آن هستند و سياست آنها "گران کردن زندگي در پايتخت" است که پيش از اين نيز طرح‌هاي از جمله اخذ عوارض طرح زوج و فرد و... را کليد زده‌اند.

ايران را گران کنيم تا مردم از ايران بروند!

مهدي چمران رئيس سابق شوراي شهر تهران در واکنش به اظهارات محمود ميرلوحي عضو شوراي شهر تهران که گفته بود هزينه واقعي بليت مترو 10 هزار تومان است و کساني که در تهران زندگي مي‌کنند بايد هزينه آن را بپردازند، اظهار کرد: « اينکه شهر تهران را گران کنيم تا مردم از شهر بيرون بروند، خلاصه‌اش اين مي‌شود که ايران را گران کنيم تا مردم از ايران بروند، چون شهرهاي ديگر هم گران مي‌شود و مردم بايد به نقاط ارزان‌تر بروند.»

رئيس سابق شوراي شهر تهران با بيان اينکه مردم بايد هزينه‌هاي شهر خود را به صورت منطقي پرداخت کنند، گفت: اما اينکه تهران را گران کنيم تا مردم بيرون بروند، درست نيست زيرا مردم بيرون نمي‌روند و کساني که فروشنده هستند، اجناس خود را گران‌تر مي‌کنند و اين وضعيت فقط فشاري بر روي دوش کساني مي‌شود که در تهران کارمند هستند و نمي‌توانند از شهر خارج شوند.

وي با بيان اينکه طبق محاسبات شوراي چهارم قيمت تمام شده بليت مترو با احتساب عوارض اداره مترو و تعميرات آن 3 هزار تومان شده بود، گفت: در اين محاسبات هزينه ساختمان‌ها لحاظ نمي‌شد، زيرا يک بار براي ساخت عوارض از مردم پول گرفته شده بود و قرار نبود که هر سال مردم براي ساختمان‌ها پول پرداخت کنند.

چمران افزود: از اين 3 هزار تومان هم يک سوم را دولت، يک سوم را شهرداري و يک سوم را هم مصرف کننده با خريد بليت پرداخت مي‌کرد.

رئيس سابق شوراي شهر تهران با تأکيد بر اينکه هزينه اداره شهر گران است و بايد به گونه‌اي کار کرد که اين گراني فقط بر دوش مردم تحميل نشود، تصريح کرد: اگر دولت سهم يک سومي خود را بدهد، سالانه 80 ميليارد تومان به مترو پرداخت خواهد شد.

وي با تأکيد بر اينکه نبايد طوري کار کنيم که ساکنان بومي تهران که پدران و اجدادشان هم در اين شهر بوده‌اند مجبور به ترک تهران شوند، افزود: تهراني‌هاي قديمي که در محلات قديمي ساکن هستند، شرايط خيلي بدي دارند و مديريت شهري براي جلوگيري از مهاجرت اين افراد بايد تلاش کند تا سهم مردم را از دولت و يا پولدارهاي شهر بگيرد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg